Wat kan ik als bedrijf doen met de blikjes en flesjes waar statiegeld op zit als gebruikers deze niet inleveren?

In Nederland zit er statiegeld op kleine en grote plastic flessen van frisdrank en water. Daarnaast is er ook een landelijk dekkend en consumentvriendelijk statiegeldsysteem voor alle metalen drankverpakkingen met een inhoud tot en met 3 liter. Voor zowel de metalen drankverpakkingen (met een inhoud van 3 liter of minder) als voor de kleine plastic flessen van frisdranken en water wordt € 0,15 statiegeld geheven.  

Het statiegeldbedrag wordt in rekening gebracht bij de aankoop van een fles of blikje. Je krijgt dit bedrag terug wanneer je de verpakking inlevert bij een innamelocatie. Het inleveren van de verpakking kunnen consumenten doen bij de daarvoor voorgeschreven inleverpunten. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om als bedrijf hierin te faciliteren.

Wat zijn de mogelijkheden voor jullie als bedrijf om hierin te faciliteren en hoe zorg je er dus voor dat statiegeld niet verloren gaat? 


Stap 1: Verzamel de lege verpakkingen

  • Zorg er voor dat er een centrale plek binnen het bedrijf aangewezen wordt waar gebruikers de lege verpakkingen kunnen achterlaten. Bij het inzamelen is het belangrijk dat de blikjes een onbeschadigde streepjescode hebben. De blikjes moeten in een goede staat verkeren. De blikjes mogen niet plat of beschadigd zijn, want dan kunnen de statiegeldautomaten het blikje niet herkennen.

Stap 2: Neem contact op met Statiegeld Nederland

  • Charlene van Domburg Scipio – relatiemanager Innamepunten voor de afdeling out-of-home, is ons contact bij Statiegeld Nederland. Statiegeld Nederland stimuleert meer innamepunten van statiegeld in Nederland. Om meer te weten te komen over de opties hoe bij jullie bedrijf het statiegeld in te nemen, neem dan contact op met Charlene via het telefoonnummer 06 34629308. Zij denkt graag met jullie mee in creatieve oplossingen voor de inname van statiegeld blikjes

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

Artikelen in deze sectie

Direct een vraag indienen
De snelste weg naar een antwoord: Maak een ticket aan en kom in contact met onze support afdeling
Openingstijden support:
Maandag t/m vrijdag; 09:00 - 17:00
Follow us on Twitter
Get the latest news and updates first